Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Τράπεζα της Ελλάδος: 9,5 δισ. ευρώ "έκαναν φτερά" από τις καταθέσεις μέσα σε ενάμιση μήνα!


Η εκροή των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες συνεχίστηκε από τις αρχές Σεπτεμβρίου με αμείωτο ρυθμό, μετά τη σύντομη παύση του καλοκαιριού. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Τράπεζα της Ελλάδος στην τρόικα, μέσα σε ενάμιση μήνα (Σεπτέμβριος-μέσα Οκτωβρίου 2011) έγινε ανάληψη από τις καταθέσεις περισσότερων από 9,5 δισ. ευρώ!
Η μείωση των καταθέσεων κατά περίπου 5% από τα τέλη Αυγούστου αποδίδεται τόσο στο κλίμα πανικού που έχει διαμορφωθεί όσο και στις αυξημένες ανάγκες των νοικοκυριών, οι οποίες επιβαρύνθηκαν από την καταβολή της εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης.
Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει ισχυρές πιέσεις στη ρευστότητα των τραπεζών, η οποία βρίσκεται μεταξύ των απαιτήσεων των αγορών και της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας, να περιοριστεί η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τη ρευστότητα που η ίδια τους έχει προσφέρει.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ