Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

S&P: Καμπανάκι....και στις ασιατικές αγορές



Η Standard & Poor's, «ξαναχτυπά» σήμερα, μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ την Παρασκευή, ανακοινώνοντας ότι οι ασιατικές αξιολογήσεις μπορεί να έλθουν αντιμέτωπες με υποβάθμιση στην περίπτωση που χρηματοοικονομικές αγορές παγκοσμίως επιδεινωθούν.

Η υποβάθμιση των ΗΠΑ αργά το βράδυ της Παρασκευής, δεν πρόκειται να επηρεάσει τις κρατικά ομόλογα των ασιατικών χωρών, βραχυπρόθεσμα, διευκρίνισε.
«Δεδομένης της διασύνδεσης των αγορών παγκοσμίως, μια απροσδόκητα κατακόρυφη πτώση στις αναπτυγμένες αγορές παγκοσμίως, μπορεί να αλλάξει την εικόνα», αναφέρει η S&P.

Ο οίκος αξιολόγησης ανέφερε πως τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στις αγορές των αναπτυγμένων κρατών, πιθανότατα θα οδηγήσουν στη χρήση της ισχύς των ισολογισμών των χωρών της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, για να στηρίξουν τις τοπικές οικονομίες τους.
Η δημοσιονομική ικανότητα χωρών όπως η Ιαπωνία, η Ινδία, η Μαλαισία, η Ταϊβάν και η Νέα Ζηλανδία, έχουν συρρικνωθεί από το επίπεδο στο οποίο βρισκόταν πριν από το 2008, προειδοποιεί ο οίκος.
«Οι επιδράσεις για την πιστοληπτική αξιολόγηση στις χώρες της Ασίας-Ειρηνικού θα είναι περισσότερο αρνητικές από ό,τι ήταν προηγουμένως, ενώ ένας μεγάλος αριθμός αρνητικών κινήσεων στις αξιολογήσεις, αναμένεται να ακολουθήσει», αναφέρει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ