Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Φεύγουν άρον άρον από την Ελλάδα οι νέοι Αλβανοί μετανάστες



Τον τελευταίο χρόνο η Αλβανία αρχίζει να υποδέχεται και πάλι τα παιδιά της.

Τα μειωμένα μεροκάματα, το υψηλό κόστος ζωής και η ανεργία στην Ελλάδα αναγκάζουν 30άρηδες μετανάστες να επιστρέψουν στην πατρική γη.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, τρία από τα πολλά, είναι η Αμαλία Πετσούνη, ο Ζέρα Αρμπέν και ο Χρήστος Μπότσαρης.

Η Αμαλία Πετσούνη, ομογενής από το Αργυρόκαστρο, που είχε έρθει σε μικρή ηλικία στην Ελλάδα το 1997, Έζησε στα Τρίκαλα και στην Αθήνα. Πήγε σε ελληνικό σχολείο, δούλεψε σε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και αργότερα σε σούπερ μάρκετ, ώσπου αναγκάστηκε πριν από οκτώ μήνες, μαζί με τον άντρα της Εντι Μούστα και τον αδερφό της, να επιστρέψουν στους Αγίους Σαράντα για να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση, ένα μαγαζί με ηλεκτρολογικά είδη.

Ο 33χρονος άντρας της Εντι Μούστα προσπάθησε στην Ελλάδα να ανοίξει ένα να τυροπιτάδικο στο Κουκάκι. Ζητούσαν όμως 75.000 ευρώ αέρα για έναν χώρο 40 τ.μ. με νοίκι 650 ευρώ τον μήνα. Οι Ζέρα Αρμπέν και Χρήστος Μπότσαρης άνοιξαν συνεργείο αυτοκινήτων στους Αγίους Σαράντα.

Ο Χρήστος Μπότσαρης λέει σχετικά: " Δούλευα σε συνεργείο στην Ελλάδα. Τελευταία δεν είχε δουλειά. Ο μάστορας χρωστούσε παντού. Πώς να το κρατήσει;

Ο συνέταιρός μου Αρμπέν έμαθε και αυτός τη δουλειά στην Ελλάδα". www.katoci.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ