Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Χημικά όπλα διαθέτει ο Καντάφι – Κίνδυνος κλοπής από τρομοκράτες

Σύμφωνα με τον Μαρκ Τόμπσον υπάρχει ακόμη κίνδυνος κατασκευής βρώμικης βόμβας ραδιολογικών υλικών στην Λιβύη και η άποψη αυτή βρίσκει το EKEO σύμφωνο. Ειδικότερα σύμφωνα με διάφορες πηγές στη γειτονιά της Τρίπολης υπάρχουν αποθήκες με αέριο Μουστάρδας (φλυκταινογόνος ουσίας) καθώς και διάφορα ραδιολογικά υλικά όπως εμπλουτισμένου ουράνιο χαμηλής βαθμίδας. Να θυμίσουμε ότι το 2003 η Λιβύη διέκοψε το πυρηνικό της πρόγραμμα και φυγοκεντριστές ουρανίου αφού κατασχέθηκαν κατέληξαν υπό την κατοχή των ΗΠΑ.



Εμπλουτισμός ουρανίου (φυγοκεντριστές)

Όμως τι είναι βρώμικη βόμβα και πως μπορεί ο Καντάφι να την κατασκευάσει; Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα εκρηκτικό υλικό και τα ραδιολογικά υλικά που θα τα διασπείρουν με εκρηκτικό τρόπο ώστε να δημιουργηθεί ένα ραδιενεργό καρκινογόνο νέφος. Τόσο απλό είναι.
Οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν ανησυχούν διότι μάλλον έχουν συνεχή επίβλεψη των περιοχών αυτών αλλά όμως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να υπάρξουν διαρρήξεις και κλοπές στις αποθήκες όπου φυλάσσονται τα χημικά όπλά (αέριο μουστάρδας) και να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια για τρομοκρατικούς σκοπούς. Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων (EKEO) παρακολουθεί στενά τα γεγονότα που αφορούν τα χημικά και ραδιολογικά υλικά του Καντάφι.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ