Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ρέει το "αίμα" στο ΧΑΑ, πέφτει και το πετρέλαιο

Το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών κινείται αυτή την στιγμή στο όριο των 1000 μονάδων με πτώση 1,5% και τον Γ.Δ. στις 1048 μονάδες. Τυχόν διάσπαση του ορίου των 1000 μονάδων δίνει ως σοβαρό σημείο στήριξης τις 650 μονάδες περίπου, οι οποίες αποπληθωρισμένες είναι περί τις 400 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από την δεκαετία του '80.
Κάτω και από τα 84 δολάρια το βαρέλι υποχωρούν την Παρασκευή οι τιμές του αργού, προς νέα χαμηλά 12μήνου, καθώς ο φόβος για «επιστροφή» της αμερικανικής οικονομίας σε ύφεση εντείνεται.
Αυτή τη στιγμή, το προθεσμιακό συμβόλαιο του αργού στο ΝΥΜΕΧ διαπραγματεύεται στα 83,60 δολάρια το βαρέλι, με απώλειες 3,03 δολαρίων ή 3,9%.
Με αφορμή τη χθεσινή κατακόρυφη πτώση στη Wall Street και τις σημερινές σοβαρές απώλειες στα χρηματιστήρια της Ασίας, αλλά και την εικόνα που επικρατεί στις αγορές εμπορευμάτων, ξένοι αναλυτές κάνουν λόγο για στοιχεία πανικού στη συμπεριφορά των επενδυτών, και για τάση γενικευμένων ρευστοποιήσεων καθώς σε απώλειες υποχρεώνονται όλα σχεδόν τα εμπορεύματα.
Ο ψευδάργυρος, ο κασσίτερος, το αλουμίνιο, το νικέλιο και ο χαλκός, στο σύνολό τους υποχρεώνονται σε πτώση. Με σοβαρές απώλειες διαπραγματεύονται και η πλατίνα και το παλλάδιο, η τιμή στο προθεσμιακό συμβόλαιο του αργύρου υποχωρεί 0,4 δολάρια στα 39,04 δολάρια η ουγγιά, ενώ αντίθετα ο χρυσός κινείται ανοδικά με την τιμή spot στα 1.662,50 δολάρια η ουγγιά και την τιμή του συμβολαίου στα 1.660,80 δολάρια η ουγγιά.
Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ διαπραγματεύεται με κέρδη 0,18% έναντι του δολαρίου στα 1,4117 δολάρια, έναντι του ελβετικού φράγκου ενισχύεται 0,59%, ενώ οι απώλειες έναντι του γεν διαμορφώνονται σε 0,46%.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ