Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Στη Συρία ο Άσαντ δεν παραιτείται – Αδιαφορεί για τις απαιτήσεις της Δύσης

Πριν από λίγες ημέρες οι ΗΠΑ ζήτησαν την παραίτηση του προέδρου της Συρίας Μπάσαρ αλ Άσαντ, χθες ο Σύρος πρόεδρος ανακοίνωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη αλλαγή στο σύνταγμα και εκλογές το 2012.
Ανένδοτος εμφανίστηκε ο Σύρος πρόεδρος σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη. «Άνευ σημασίας» οι απαιτήσεις της Δύσης για παραίτησή του, είπε ο Άσαντ στη συνέντευξή του και ανακοίνωσε συνταγματικές αλλαγές και εκλογές για τον Φεβρουάριο του 2012.
Τόνισε όμως ότι δεν θα αλλάξει το άρθρο του συντάγματος που εγγυάται τον καθοδηγητικό ρόλο του κόμματος Μπάαθ. Παράλληλα κάλεσε τους αντιπάλους του να καταθέσουν αιτήσεις στις αρμόδιες αρχές για την αναγνώριση και άλλων κομμάτων.
Η λύση για τα προβλήματα της χώρας είναι πολιτική, είπε ο πρόεδρος Άσαντ, την ώρα που στρατιωτικές δυνάμεις συνέχιζαν τις επιθέσεις τους στη Λατάκια.Οι αντιπολιτευόμενες ομάδες κατηγορούν τον Άσαντ για «συστηματικές» επιθέσεις κατά των αμάχων και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Οι αντιπολιτευόμενοι υποστηρίζουν ότι από την αρχή των κινητοποιήσεων και των διαδηλώσεων κατά του Άσαντ το καθεστώς έχει σκοτώσει 1860 πολίτες.
Καταδίκη του Άσαντ από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ;
Το Σάββατο έφθασε στη Συρία αντιπροσωπεία του Γραφείου Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΗΕ (OCHA).

Δεν επιτρέπεται όμως να εξετάσει το αίτημα της αντιπολίτευσης για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά απλώς να αξιολογήσει επί τόπου τι είδους ανθρωπιστική βοήθεια χρειάζεται η χώρα.
Την ίδια ώρα εκπρόσωποι του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τη Γενεύη είναι στην αναμονή για άδεια επίσκεψης της χώρας.
Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι οι συριακές ένοπλες δυνάμεις προσπαθούν τις τελευταίες ημέρες να εξαλείψουν τα ίχνη των επιθέσεών τους κατά του άμαχου πληθυσμού και των διαδηλωτών.
Οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία ζητούν την παραίτηση του Άσαντ και επιδιώκουν τη σύγκλιση του ΣΑ των ΗΕ για επιβολή κυρώσεων στο καθεστώς Μπάσαρ αλ Άσαντ.Στη Γενεύη συνεδριάζει σήμερα σε έκτακτη σύνοδο το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ κατόπιν αιτήσεως της Γερμανίας.

Στόχος η καταδίκη του συριακού καθεστώτος που από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούλιο σκοτώνει άμαχο πληθυσμό. Εκπρόσωποι του συμβουλίου υπολογίζουν με την έγκριση σχετικού ψηφίσματος, διότι στην καταδίκη του Άσαντ συμφωνούν η Σ. Αραβία, το Κατάρ, το Κουβέιτ και η Ιορδανία.
DPA / Βιβή Παπαναγιώτου
Υπεύθ. σύνταξης: Βιβή Παπαναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ