Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Έντονο τουρκικό ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ

Πώς το τουρκικό ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ μπορεί να αποτελέσει το «παράθυρο» για την εμπλοκή της γείτονος στα ενεργειακά θέματα της Ελλάδας.
Για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ φέρεται να ενδιαφέρεται τουρκική εταιρία, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της ενέργειας. Και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητήσει πληροφορίες σχετικά με την υπό πώληση επιχείρηση, καθώς και το φάκελο με τα ενημερωτικά στοιχεία που θα συνοδεύει το project.Η ελληνική πλευρά, βάσει των κανονισμών, υποχρεούται να της τον δώσει και να αποδεχθεί τη συμμετοχή της στη διαδικασία, αν τελικώς δηλώσει παρούσα στην τελική και κρίσιμη φάση. Πότε υπολογίζεται αυτή η τελευταία; Κάποια στιγμή μέσα στο φθινόπωρο. Κι αυτό γιατί η ΔΕΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες θα μπει τελικώς στην α’ ή το αργότερο στη β’ φάση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.Σε ό,τι αφορά στο τουρκικό ενδιαφέρον, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να είναι διερευνητικό αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί ως αμελητέο. Κι αυτό γιατί, αν η προσφορά της κριθεί ως η καλύτερη, τότε δεν αποκλείεται να δούμε τους γείτονες να μπαίνουν από το «παράθυρο» στα ενεργειακά θέματα της χώρας. Τα οποία θα γίνουν «καυτά» με τις έρευνες για εξόρυξη φυσικού αερίου που ετοιμάζονται κάτω από τη «μύτη» της ανήσυχης για τις εξελίξεις στην περιοχή Τουρκίας. Η οποία, έτσι, μπορεί τελικώς να αποκτήσει λόγο.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ