Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Σαουδική Αραβία: Ανακαλύφθηκε πολιτισμός 9.000 ετών


Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός αρχαίου πολιτισμού 9.000 ετών, κατά τον οποίο εξημερώθηκαν τα άλογα και αναπτύχθηκε η τέχνη της ταρίχευσης.

«Η ανακάλυψη αυτή δείχνει πως το άλογο εξημερώθηκε στην Αραβική Χερσόνησο πριν 9.000 χρόνια και όχι πριν πέντε χιλιάδες, όπως προέκυπτε από ανάλογες μελέτες στην κεντρική Ασία», τόνισε ο αντιπρόεδρος της σαουδαραβικής υπηρεσίας Μουσείων και Αρχαιοτήτων ʼλι αλ-Γάμπαν.

Δείγματα του πολιτισμού αυτού -στον οποίο δόθηκε το όνομα αλ-Μάκαρ- ανακαλύφθηκαν κοντά στην Αμπχα, στην επαρχία Αασίρ, η οποία στην αρχαιότητα αποτελούσε τμήμα της «Ευτυχισμένης Αραβίας» (Υεμένη).

Ανάμεσα στα ευρήματα που ανακαλύφθηκαν είναι και αγάλματα ζώων -σκύλων, κατσικών και γερακιών, αλλά και τμήμα αγάλματος ενός αλόγου με μήκος ένα μέτρο, το οποίο σύμφωνα με τον αλ Γάμπαν, είναι το μεγαλύτερο σε διαστάσεις άγαλμα ζώου αυτής της εποχής στο κόσμο.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν επίσης αιχμές από βέλη, εργαλεία ύφανσης και γουδιά, δείγμα ενός προηγμένου πολιτισμού.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ