Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Φόρος έως και 5 € για τους τουρίστες

Οι ξενοδόχοι της Βενετίας σε ρόλο «φοροεισπρακτόρων»: οι τουρίστες που επισκέπτονται τη μαγευτική πόλη πρέπει να καταβάλουν πλέον έναν ειδικό «φόρο διαμονής» που φτάνει έως και τα 5 ευρώ για κάθε διανυκτέρευση…

Στο εξής όσοι τουρίστες επισκέπτονται τη Βενετία θα βλέπουν στο λογαριασμό του ξενοδοχείου τους έναν νέο φόρο, τον «φόρο παραμονής». Ισχύει άμεσα για όλους τους τουρίστες που επισκέπτονται την ιταλική πόλη. Έτσι η παραμονή κατά την high season σε 5στερο ξενοδοχείο επιβαρύνεται με επιπλέον 5 ευρώ για τις πέντε πρώτες διανυκτερεύσεις. Εξαιρούνται τα παιδιά ηλικίας έως 10 ετών ενώ για τις ηλικίες 11 έως 16 ετών προβλέπεται έκπτωση 50 %.
Όπως ανακοίνωσε ο δήμος στην ιστοσελίδα του, τα χρήματα θα δαπανηθούν στη φροντίδα των μνημείων της πόλης, στη βελτίωση της τουριστικής προσφοράς και στη διαφύλαξη της λάμψης της πόλης.
«Με ένα μικρό αντίτιμο μπορείς να στηρίξεις τη Βενετία και να συμβάλεις στη διαφύλαξή της», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο site
της πόλης που φιλοξενεί ετησίως περί τα 20 εκατομμύρια τουρίστες. Ο ειδικός φόρος αναμένεται να επιφέρει φέτος επιπρόσθετα έσοδα της τάξης των 8 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι ξενοδόχοι ωστόσο αντιδρούν και αναμένεται να κινηθούν δικαστικά καθώς, όπως λένε, δεν θέλουν να γίνουν οι «φοροεισπράκτορες» της πόλης.
Κώστας Συμεωνίδης / Spiegel Online / DPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ