Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Το μυστηριώδες ατύχημα του Φελίπε Μάσσα

Αν και χαρακτηρίζεται από αυτά που… δεν συμβαίνουν, δυστυχώς έγινε, μιλάμε για το σοβαρότατο όπως αποδείχθηκε ατύχημα που είχε χθές ο Φελίπε Μάσα στα επίσημα δοκιμαστικά της Formula 1 την γνωστή σε όλους F1 στο Grand Prix της Ουγγαρίας.
Το γεγονός:
Το κράνος του Felipe Massa δέχθηκε ένα ελατήριο (βάρους περίπου ενός κιλού) το οποίο αποκολήθηκε από το όχημα του προπορευόμενου μονοθεσίου το οποίο μάλιστα οδηγούσε ο συμπατριώτης του Ρούμπενς Μπαρικέλο με την Brawn – Mercedes.
Το αποτέλεσμα από αυτή τη σφοδρή κρούση ήταν να σπάσει το κράνος και να φτάσει μέχρι το κρανίο του Massa. Τα σωστικά συνεργεία έβγαλαν από το μονοθέσιο τον άτυχο πιλότο της F1 και ένα ελικόπτερο τον μετέφερε άμεσα στο νοσοκομείο της Βουδαπέστης. Η ζωή του Μάσα σώθηκε από το σύστημα ασφάλειας, το οποίο «κλειδώνει» τον αυχένα των πιλότων με το μονοθέσιο. Σε περίπτωση που αυτό δεν υπήρχε, οι τεράστιες δυνάμεις G που δημιουργήθηκαν κατά τη σύγκρουση, θεωρείται δεδομένο πως θα σκότωναν τον οδηγό της Ferrari.
Δηλαδή σαν την περίπτωση του 48 χρονου οδηγού ταξί
που αναφέρουμε πιο κάτω. Το παράξενο δεν είναι αυτό κάθε αυτό το γεγονός και η σπανιότητα του, το παράξενο είναι ή επανάληψη παρόμοιων περιστατικών πού συνήθως είναι ή σπάνια ή περίεργα και πού συμβαίνουν στο ίδιο χρονικό διάστημα ώσπου να τριτώσουν.
Τον Ιούνιο είχαμε τον πνιγμό 3ων 9χρονων παιδιών 17 Ιουνίου 2009 Σε τραγωδία κατέληξε η διασκέδαση και το παιχνίδι εννιάχρονου αγοριού που είχε πάει για μπάνιο στην πισίνα καταστήματος στον Άλιμο και πνίγηκε.
19 Ιουνίου 2009 Δύο 9χρονα κορίτσια πνίγηκαν σε πισίνα των εγκαταστάσεων στην αθλητική κατασκήνωση της Λάρισας.
Τα περιστατικά του ίδιου διαστήματος ήταν βέβαια τρία, αλλά στο τρίτο το 9χρονο παιδί σώθηκε γιατί ήδη είχαν πεθάνει τρία παιδιά.
Στην λαϊκή παράδοση υπάρχει η φράση «θα τριτώσει το κακό», αλλά ο Γιούνγκ στην έρευνά του για παρόμοια θέματα μίλησε για τήν Συγχρονικότητα , η οποία απορρέει από την σύμπτωση ή Συν + Πτώση, του ενός δηλαδή παρόμοιου περιστατικού πάνω στο άλλο . Το ζήτημα είναι αν αυτό αποτελεί νόμο της φύσης και αν μπορεί να ελεγχθεί. Κάτι έχω στον νού μου πού θα το γράψω όταν είμαι έτοιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ